TPU Rubber-like / TPU 1301

TPU Rubber-like, oftewel TPU 1301, is een revolutionair 3D-printmateriaal bij 3D Ninja, bekend om zijn flexibiliteit en duurzaamheid in diverse printtoepassingen.
TPU Rubber Like - 3D Print Materiaal

Wat is TPU Rubber-like?

TPU Rubber-like, beter bekend als TPU 1301, is een soort thermoplastisch polyurethaan dat opvalt vanwege zijn rubberachtige kwaliteiten. Dit type materiaal is populair binnen 3D-printdiensten dankzij zijn flexibiliteit, rekbaarheid en stevigheid. TPU 1301 is specifiek samengesteld om rubber te emuleren, wat het perfect maakt voor projecten waarin een zachte en plooibare stof nodig is. Het is populair voor het 3D-printen van werkende prototypes, schokabsorberende elementen en flexibele onderdelen. Als je op zoek bent naar kwalitatieve 3D-printdiensten, is TPU Rubber-achtig wellicht de juiste keuze voor jouw project.

Eigenschappen van TPU Rubber-achtig (TPU 1301)

TPU Rubber-achtig (TPU 1301) is een bijzonder 3D-printmateriaal met kenmerken die het doen uitblinken tussen andere materialen. Het heeft een indrukwekkende elasticiteit en buigzaamheid, zodat het meerdere keren gebogen en vervormd kan worden zonder te scheuren. Het materiaal is tevens gekend voor zijn hoge slijt- en scheurvastheid, wat het duurzaam maakt tegen stoten en intensief gebruik. Bovendien is het chemisch resistent en kan het zelfs waterbestendig zijn, ideaal voor toepassingen waarin bescherming tegen vocht of afdichting gewenst is.

Overweeg je een 3D printproject met dit materiaal? Dan is het aan te raden om in zee te gaan met een expert zoals 3D Ninja. Houd wel rekening met een gemiddelde levertijd van zo’n 10 werkdagen. Het is essentieel dat de wanddikte van je model minstens 1 millimeter bedraagt, en het is verstandig om lange, dunne wanden te vermijden. Onze 3D print experts staan klaar om je te begeleiden en je ontwerp te perfectioneren voor optimale resultaten met TPU Rubber-achtig.

De belangrijkste voordelen van TPU 1301 / TPU Rubber-like

Het TPU Rubber-like materiaal staat bekend om zijn veelzijdigheid, waardoor het een favoriet is voor diverse 3D-printtoepassingen. Zijn opmerkelijke flexibiliteit en elasticiteit maken het perfect voor het printen van objecten met ingewikkelde vormen en designs. Daarnaast garandeert de hoge treksterkte dat de geprinte stukken zowel stevig als betrouwbaar zijn. Een van de onderscheidende eigenschappen van TPU 1301 is zijn vermogen tot demping, wat het ideaal maakt voor situaties waar schok- of trillingsabsorptie cruciaal is. Bijkomend is het materiaal bestand tegen uiteenlopende temperaturen, waardoor het in zowel hete als koude settings uitmuntend presteert. Gezien deze eigenschappen is het geen verrassing dat TPU Rubber-like populair is in branches zoals de schoenenindustrie, sportgoederen, medische apparatuur en technische flexibele componenten.

Overweeg je TPU Rubber-like 3D-printing? Kom dan zeker langs bij onze 3D-printshop. Ons deskundig team staat te popelen om samen met jou het beste uit je project te halen. Of het nu gaat om prototypes, flexibele stukken of specifieke producten, we zetten TPU 1301 in om precies te leveren wat je nodig hebt. Aarzel niet en neem contact op, en ontdek hoe ons 3D-printexpertise je verder kan helpen.

Wil je dieper ingaan op de technische details of zoek je specifieke informatie? Raadpleeg dan de TPU sectie op de website van Parts on Demand.