SLS 3D Printen

SLS 3D-printen, of Selective Laser Sintering, creëert objecten door laagsgewijs lasers te gebruiken om poedermaterialen te versmelten.
SLS 3D Printen

Wat is Selective Laser Sintering Printen?

SLS-printen, of Selective Laser Sintering, is een bijzondere 3D-printmethode. Het werkt als volgt: dunne lagen poeder worden stap voor stap samengesmolten met een laser. Deze laser verwarmt specifieke delen van het poeder, zodat er laagjes ontstaan die samen het gewenste object vormen.

Het begint allemaal met een dun laagje plastic poeder van slechts 0,1 mm op een poederbed. De laser doet zijn werk en herhaalt dit proces totdat het object helemaal klaar is. Het mooie is dat SLS niet alleen één object tegelijk maakt, maar meerdere tegelijk, perfect voor enkele unieke stuks of kleine hoeveelheden. En het poeder dat niet is gebruikt, kan opnieuw worden ingezet, waardoor deze methode ook nog eens vriendelijk is voor het milieu.

De voordelen van SLS 3D printen

SLS 3D-printen brengt vele voordelen met zich mee. Het staat bekend om zijn precisie en vermogen om complexe vormen te maken. Dit proces maakt gebruik van verschillende materialen en is razendsnel, wat jouw productieproces kan versnellen. Daarnaast zijn de objecten die met SLS worden geprint zowel stevig als van uitstekende kwaliteit, waardoor ze perfect zijn voor zowel functionele producten als esthetisch aantrekkelijke modellen.

Als je op zoek bent naar goed werkende prototypes, is SLS de juiste keuze vanwege de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Ook voor kleine productieseries biedt SLS een efficiënte oplossing, waardoor je snel en doeltreffend kunt produceren. Kortom, deze 3D print techniek kan je productieproces optimaliseren en hoogwaardige resultaten leveren.

3D printen met PA11 en PA12

Bij 3D Ninja kun je profiteren van SLS 3D-printen met materialen zoals Nylon PA11 of PA12 en carbonversterkt PA11. Deze materialen zorgen ervoor dat de prints sterk, duurzaam en van hoge kwaliteit zijn, met een indrukwekkende precisie. Dankzij het gebruik van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen streeft 3D Ninja ernaar om prints van de beste kwaliteit te leveren voor verschillende toepassingen. Of je nu een prototype, een specifiek onderdeel of een volledig eindproduct nodig hebt, 3D Ninja heeft de juiste oplossing voor je. Met 3D-printen en de veelzijdigheid van PA11 en PA12 kun je rekenen op maatwerk dat aan jouw behoeften voldoet.

Wil je meer weten over SLS printen?

Wil je ontdekken wat SLS 3D-printen inhoudt? Bij 3D Ninja maken we gebruik van geavanceerde SLS printers voor jouw projecten. Deze printers werken uiterst nauwkeurig en snel, wat resulteert in efficiënte en precieze productie. Als je meer wilt leren over SLS-printen of hulp nodig hebt bij het 3D-printen van modellen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze 3D-printexperts. We zijn er altijd om je te assisteren en te adviseren over de optimale aanpak voor jouw project. Onze specialisten staan voor je klaar om met je mee te denken en je te voorzien van deskundig advies.