Industrieel 3D printen

Bij 3D Ninja, gespecialiseerd in industrieel 3D-printen, ontdek je geavanceerde fabricageoplossingen voor diverse sectoren, met materialen en expertise die aan professionele standaarden voldoen.
Industrieel 3D printen

Wat is industrieel 3D printen?

Industrieel 3D-printen is dé slimme manier om snel, precies en met variabele hoeveelheden complexe onderdelen te maken. Wij zijn de experts in deze technologie. Met behulp van Selective Laser Sintering (SLS) kunnen we allerlei objecten creëren voor industriële doeleinden. Voor onze professionele 3D-printer heb je enkel een ontwerp nodig; daarna neemt de software het productieproces over. Dit maakt het proces simpel en gemakkelijk. Bovendien kan de 3D-printer verschillende materialen printen, wat veel toepassingsmogelijkheden biedt.

In tegenstelling tot traditionele machines, die eerst moeten worden opgestart voor ze kunnen werken, heeft een SLS 3D-printer maar weinig opwarmtijd nodig. Er zijn geen mallen of gereedschap vereist, en we kunnen direct aan jouw vraag voldoen. We delen graag alle voordelen van deze productiemethode met jou!

Wat je kunt bereiken met een industriële 3D-printer

Zoals eerder genoemd, heeft industriële 3D-printing vele mogelijkheden. In deze industrie worden niet alleen grote series gemaakt, maar ook gereedschappen, mallen en machineonderdelen. Dankzij online 3D-printen is automatisering en end-of-armtooling haalbaar. Je kunt dus met vertrouwen vertrouwen op de technologie van 3D Ninja. Een industriële 3D-printer kan het hele productieproces aan, van start tot finish. Wat hierboven staat klopt: we maken niet alleen onderdelen, maar ook productiegereedschap! In vergelijking met traditionele productiemethoden is de technologie van 3D Ninja perfect om snel en flexibel te produceren.

De belangrijkste voordelen van industrieel 3D-printen

Industrieel 3D-printen heeft echt veel voordelen vergeleken met traditionele productiemethoden. De snelheid van productie en het direct kunnen leveren wanneer je het nodig hebt, kunnen grote kostenbesparingen opleveren, omdat bedrijven niet veel voorraad hoeven te hebben. Dit maakt het ook flexibeler in productie, omdat je snel kunt reageren op veranderingen in de markt en vraag.

Een ander pluspunt van op maat gemaakt 3D-printen is het gebruik van sterke materialen die zelfs metalen kunnen vervangen. Dit opent de deur naar het maken van onderdelen die heel sterk zijn, licht van gewicht, en bestand tegen zware omstandigheden.

Daarnaast kun je met industrieel 3D-printen zeer gedetailleerde en complexe ontwerpen maken, die anders moeilijk zijn met traditionele methoden. Dit geeft ontwerpers en ingenieurs de vrijheid om creatief te zijn en nieuwe producten te maken die anders niet mogelijk zouden zijn.

En, het nabewerken van 3D-geprinte onderdelen maakt het mogelijk om speciale afwerkingen toe te voegen en de eigenschappen van het onderdeel te verbeteren. Zo krijg je een product dat precies past bij wat jij wilt en dat goed presteert.

Kortom, industrieel 3D-printen heeft veel voordelen voor bedrijven die innovatieve en betaalbare manieren zoeken om hun productie te verbeteren en hun aanbod te versterken.

Neem contact op met 3D Ninja voor meer info

Ben je op zoek naar een bedrijf dat 3D-printen in Utrecht aanbiedt? Heeft onze 3D print service je interesse gewekt? Dan kun je ons platform gebruiken om zelf een bestand te uploaden en direct de prijs voor je 3D-printopdracht te berekenen. Je kunt ook een gratis offerte aanvragen. Heb je vragen over wat we doen? Aarzel niet om ons te bereiken via het contactformulier. We helpen je graag verder!