3D Print Service

Ben je op zoek naar een geweldige 3D print service? Zoek niet langer, want 3D Ninja staat klaar om je te assisteren met je 3D-printopdracht.
3D Print Service

Wat doet een 3D print service bedrijf?

Een 3D-printservicebedrijf maakt 3D-prints voor allerlei klanten, vooral bedrijven. Ze helpen iedereen die specifieke 3D-objecten of onderdelen wil hebben. Bedrijven zoals 3D Ninja bieden extra hulp om 3D-prints beter te maken. Ze kunnen prints nabewerken voor een mooiere look en verschillende materialen gebruiken voor sterkere en functionele prints.

Voor bedrijven zonder eigen 3D-printer is een online 3D-printservice handig. Met diensten zoals die van 3D Ninja kunnen bedrijven kosten besparen, omdat ze geen eigen printer hoeven te hebben. Toch kunnen ze profiteren van 3D-printing, zoals snelle prototyping en het maken van onderdelen wanneer ze nodig zijn.

Waarom kiezen voor een online 3D print service?

Een 3D-printservice, zoals 3D Ninja, heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele productiemethoden:

Besparing op kosten: Online 3D-printservices hebben lagere overheadkosten en bieden daardoor vaak lagere prijzen dan traditionele productiebedrijven. Bovendien zijn er geen opslag- of voorraadkosten.

Snelheid van productie: Dankzij geavanceerde technologieën en geautomatiseerde processen kunnen 3D-printers producten snel produceren en leveren. Dit is ideaal voor kleine series of on-demand productie.

Hoge precisie en kwaliteit: Met geavanceerde software en technologieën kunnen 3D-printers nauwkeurige en hoogwaardige producten maken. Hierdoor zijn complexe ontwerpen mogelijk die traditioneel moeilijk te produceren zijn.

Maatwerk: Industrieel 3D-printen maakt gepersonaliseerde producten gemakkelijk, perfect voor protheses, tandheelkundige implantaten, mallen en meer.

Milieuvriendelijk: 3D-printen vermindert materiaalverspilling en produceert op maat, wat leidt tot minder afval en opslagbehoefte, een groenere productiemethode.

Toegankelijkheid: Met een online 3D-printservice zoals 3D Ninja kun je vanaf elke plek toegang krijgen. Gemakkelijk en snel producten laten maken zonder transportzorgen.

Waar in Nederland kun je gebruikmaken van onze 3D-printservice?

In Nederland zijn er verschillende plekken waar je gemakkelijk toegang hebt tot 3D-printservices. Het handige aan deze diensten is dat je ze eenvoudig vanuit je bedrijf kunt gebruiken. Bij 3D Ninja kun je bijvoorbeeld je bestanden uploaden en een offerte ontvangen. Als je akkoord gaat, starten we direct met het 3D-printen van jouw onderdelen. De levertijd hangt af van het gekozen printmateriaal en eventuele nabewerking.

Het mooie van online 3D print services is dat je niet meer fysiek ergens heen hoeft met een USB-stick. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld en moeite. Je kunt bovendien gebruikmaken van geavanceerde printtechnologieën en professionele expertise die je anders misschien niet hebt.

Het enige dat je nodig hebt, is een digitaal ontwerpbestand (meestal een .STL-bestand) van je onderdeel. De rest wordt voor je geregeld. Zo kun je snel en efficiënt prototypes, producten en reserveonderdelen laten printen, zonder zelf in een dure 3D-printer te investeren.

Ontdek diverse 3D-print materialen bij onze 3D print service

Bij 3D Ninja kun je kiezen uit een breed assortiment hoogwaardige 3D-printmaterialen. Denk aan PA11 Nylon, PA12 (PA2200), Carbon LW en TPU Rubber-Like. Elk materiaal heeft bijzondere eigenschappen die nuttig zijn in verschillende sectoren, zoals auto-industrie en gezondheidszorg. PA11 Nylon is sterk en buigzaam, goed voor duurzame toepassingen. PA12 (PA2200) kan tegen hoge temperaturen en chemicaliën, veelgebruikt in luchtvaart, medische en industriële velden. Carbon LW is extreem sterk en stijf, perfect als lichtgewicht optie in lucht- en ruimtevaart. TPU Rubber-like is flexibel, slijtvast, scheur- en schokbestendig, én milieuvriendelijk. Voor hulp bij materiaalkeuze staat het deskundige team van 3D Ninja voor je klaar. Ze gebruiken hoogwaardige materialen en geavanceerde printers voor op maat gemaakte prints, of het nu om prototypen, gereedschap of eindproducten gaat. Neem contact op met 3D Ninja voor meer over hun materialen en services.

De extra stappen van een 3D-printservicebedrijf

3D Ninja is een vooraanstaand bedrijf voor 3D-printing dat niet alleen hoogwaardige industriële 3D-printoplossingen biedt, maar ook een brede reeks extra stappen voor hun klanten. Nadat een onderdeel is geprint, biedt 3D Ninja verschillende opties om het onderdeel te verbeteren qua functionaliteit en uiterlijk.

Eén van de methoden is het impregneren of ‘deep-dye-coloring’ van onderdelen. Hierdoor kunnen klanten uit diverse kleuren kiezen om hun onderdelen aan te passen aan hun merk of specifieke toepassing. Een andere aangeboden methode is shotpeening, dat de onderdelen gladder maakt en een glanzend effect geeft.

Voor 3D-geprinte onderdelen die in de voedingsindustrie worden gebruikt, biedt 3D Ninja bovendien een food coating optie aan. Het standaard gebruikte Nylon PA12-materiaal is gecertificeerd volgens strikte regelgeving, zodat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over veiligheid.

Tot slot kan 3D Ninja ook schroefdraden of draadbussen toevoegen aan 3D-geprinte onderdelen, waardoor ze direct bruikbaar zijn in verschillende situaties. Dit zorgt voor extra gemak en efficiëntie voor klanten die snel 3D-geprinte onderdelen willen inzetten in hun productieprocessen.

Snelle levering van jouw 3D-prints bij 3D Ninja

Wil je snel en moeiteloos je 3D-geprinte onderdelen ontvangen? Bij 3D Ninja kun je een bestelling plaatsen via onze handige online portal. Je kunt simpelweg je .STL-bestanden uploaden en kiezen uit een breed assortiment aan 3D-printmaterialen en nabewerkingsopties. Houd er wel rekening mee dat sommige nabewerkingen wat extra tijd kosten.

Nadat je een 3D-printbestelling hebt geplaatst, sturen we je een offerte. Zodra je akkoord gaat, gaan we direct aan de slag en zorgen we ervoor dat je 3D-prints zo snel mogelijk bij je thuis worden afgeleverd. We hebben zelfs een spoedbestellingsoptie als je je prints nog sneller nodig hebt.

Heb je vragen of wil je advies van onze 3D-printexperts? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onze chat of telefonisch op 085 – 444 42 00. We staan altijd voor je klaar om je te helpen de beste beslissingen te nemen voor jouw 3D-printopdracht.