Nabewerkingen van 3D prints

Bij 3D Ninja tillen we je 3D-prints naar een hoger niveau door gespecialiseerde nabewerkingen, waarbij precisie en afwerking centraal staan voor een onberispelijk eindresultaat.

Nabewerkingen bij 3D Ninja

Kleuren - Denk niet zwart-wit

Bij 3D Ninja denken we buiten de standaardkleuren. Alhoewel onze modellen standaard wit worden geprint, bieden we een uniek kleuringsproces. Door een pigmentbad nemen jouw bestelde onderdelen de gewenste tint aan, net als een kameleon. Deze kleuring trekt tot wel 500 um diep, maar kleurt niet volledig door – ideaal als slijtage-indicator. Wij zorgen dat de maatvoering consistent blijft. Kies uit basiskleuren zoals zwart, blauw, en rood. Voor grotere bestellingen bieden we RAL en Pantone kleuring aan bij orders boven de €1.500. Let wel, het proces kan een licht kleurverschil geven. Tip: kies voor shotpeening voor de beste look. Levering? Slechts één extra werkdag.

Shotpeening - Lekker smooth

Bij 3D Ninja combineren we innovatieve SLS 3D printtechnieken met de kracht van shotpeening. Vergeet de laagvertekening van traditionele printmethoden! Onze geprinte onderdelen hebben een oppervlak vergelijkbaar met een pepermuntje. Maar we gaan verder met shotpeening, een nabewerking waarbij we speciale parels gebruiken voor een uitzonderlijk glad en homogeen oppervlak. Het resultaat? Een prachtige satijnglans, verbeterde mechanische eigenschappen en een slijtvaste kleur. En het beste? Shotpeening behoudt de maatvoering van je ontwerp zonder materiaalverlies. Met maximale afmetingen van 250 x 250 x 500mm en slechts één extra werkdag voor productie, biedt 3D Ninja je de perfecte combinatie van kwaliteit en efficiëntie.

Vapor polishing bij 3D Ninja

Ontdek de kunst van Vapor Polishing, de topklasse van nabewerkingen in de 3D-printwereld! Met deze techniek geven we je 3D-print een make-over, resulterend in een strak en glad oppervlak, perfect voor de voedselverwerkende en machinebouwindustrie. Kies uit twee opties: de betrouwbare standaard Vapor Polishing, die een consistent en waterafstotend resultaat biedt, en de premium Vapor Polishing+, voor de ultieme glans met een vleugje avontuur. Ons proces zorgt voor niet-poreuze oppervlakken, vergelijkbaar met een vers gewaxte Ferrari. Denk wel aan onze design guidelines, zoals het vermijden van rechte hoeken en het overwegen van oplosmiddelafvoer. Kies voor kwaliteit, kies voor 3D Ninja’s Vapor Polishing.

Food coatings - Nabewerkingen

Bij 3D Ninja is innovatie onze drijfveer, en dat is te zien in hoe we dienen aan de voedselverwerkende industrie. Onze geavanceerde 3D-geprinte onderdelen faciliteren alles: van inpakken tot transport. Maakt u zich zorgen over regelgeving zoals de FDA 21 CFR of EC1935/2004? Ons Nylon PA12 materiaal is al gecertificeerd!

Wil je meer? Wat dacht je van een extra food-proof coating? Onze speciale coating beschermt, verzegelt poriën en kan zelfs een unieke kleur aanbrengen. Echter, voor het beste resultaat, vermijd holtes in je ontwerp, aangezien we daar geen coating op kunnen aanbrengen. Houd rekening met een extra productietijd van minimaal vijf werkdagen. Heb je vragen? Onze experts staan klaar om je te begeleiden in elk stap van het proces.

Expertise in tappen en inserts

Bij 3D Ninja streven we ernaar om jouw 3D-printervaring volledig te maken. Of je nu een geassembleerd onderdeel nodig hebt of de finesse van een insert, onze ingenieurs ontwerpen slimme oplossingen voor elke uitdaging. Terwijl grotere schroefdraden direct geprint kunnen worden, adviseren we kleinere draden te tappen of te voorzien van een insert voor optimale sterkte. Tappen, vooral in materialen zoals Carbon 11, garandeert een strakke en rechte schroefdraad, terwijl inserts – metalen bussen met schroefdraad – ideaal zijn voor onderdelen die regelmatig aangepast worden. Ons advies? Zorg voor voldoende wanddikte. En bij twijfel? Onze experts staan klaar om samen met jou de beste oplossing te kiezen. 3D Ninja: waar precisie en kwaliteit samenkomen.